ŞANLIURFA / BİRECİK - Emin Saygın Ortaokulu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Değerli Velilerimiz,

Milli Eğitim Bakanlığı eğitimin tüm kademelerinde "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"ni başlattı.

Millî Eğitim Bakanı  sayınYusuf Tekin'nin, sosyal ve kültürel etkinlikler yoluyla öğrencilerin dilin zenginliklerini tanımasını ve kültür taşıyıcısı olan sözcüklerle buluşmalarını sağlamak amacıyla okul öncesinden liseye tüm sınıf kademelerinde uygulanmak üzere "Dilimizin Zenginlikleri Projesi"nin başlatıldığını açıkladı.

Emin Saygın Ortaokulu olarak “Dilimizin Zenginlikleri projesi”ne katılım sağlayacağız. Proje kapsamında  uygulayacağımız etkinliklerimiz olacaktır.

a) Klasik Eser Okumaları

b)Yunus Emre Şiirleri Okumaları

c)Anahtar Kelimelerle Hikaye Anlatma Yarışması

d)Dede Korkut Okumaları

e)Deyimler ve Atasözleri Okumaları

f) Mesnevi'den Hikayeler

g) Mısra Ezberleme

h)Türkü Ezberleme Çalışmaları

ı) Dilimizin Zenginlikleri Şöleni

gibi etkinliklerin rehberliğinde proje çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Siz değerli velilerimizin ve kıymetli öğrencilerimizin katkılarıyla projemizin amacına ulaşacağına inanıyoruz.

25-12-2023

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında dereceye giren öğrencilerimiz ödüllendirilmiştir.

Dereceye giren öğrencilerimiz;

1. Sümeyye ŞEN